Podwieczorek z Gersonem
Zapraszamy Państwa na kolejne wydarzenie towarzyszące wystawie „Gerson w Tatrach”. W trakcie „Podwieczorku z Gersonem” Pani Zofia Babiarz i Anna Wiśniewska z Koła Gospodyń Wiejskich w Bukowinie Tatrzańskiej opowiedzą o pożywieniu na Podhalu w XIX w. i zaprezentują dawne sprzęty kuchenne.
Ciekawi Was co zawierał jadłospis Górali Podhalańskich w XIX w.? Czym był przednówek? Jakie składniki pożywienia były uważane za produkty luksusowe? Odpowiedzi na te pytania poznacie już w najbliższą sobotę. Serdecznie zapraszamy!
Termin: 04.09.2021r. godz. 15.00
Miejsce: Galeria Sztuki w willi Oksza
Wstęp bezpłatny
Ilość miejsc ograniczona
Zapisy: gkania@muzeumtatrzanskie.pl
Fot. T. Malicki, Zbiory Muzeum Tatrzańskiego