Co nowego w muzeum?

Podwieczorek z Gersonem

Podwieczorek z Gersonem

Zapraszamy Państwa na kolejne wydarzenie towarzyszące wystawie „Gerson w Tatrach”. W trakcie „Podwieczorku z Gersonem” Pani Zofia Babiarz i Anna Wiśniewska z Koła Gospodyń Wiejskich w Bukowinie Tatrzańskiej opowiedzą o pożywieniu na Podhalu w XIX w. i zaprezentują dawne sprzęty kuchenne.

Ciekawi Was co zawierał jadłospis Górali Podhalańskich w XIX w.? Czym był przednówek? Jakie składniki pożywienia były uważane za produkty luksusowe? Odpowiedzi na te pytania poznacie już w najbliższą sobotę. Serdecznie zapraszamy!

 

Termin: 04.09.2021r. godz. 15.00

Miejsce: Galeria Sztuki w willi Oksza

Wstęp bezpłatny

Ilość miejsc ograniczona

 

Zapisy: gkania@muzeumtatrzanskie.pl

 

Fot. T. Malicki, Zbiory Muzeum Tatrzańskiego

Wpisz szukane wyrażenie